Branimir Rosic - Zivot je tombola - La Vida Tombola (Manu Chao)

Dragi EXIT fanovi i ljubitelji EXIT label muzičkih izdanja, zadovoljstvo nam je da sa Vama podelimo još jednu muzičku priču!
A kako to obično biva, i sve 

kreacije nastaju inspiracijom života, tako i ovaj put, zanimljiva priča ne manjka. Dakle, sledi uvodna i, kako je sam autor rekao - lepo bitna priča...

 

Osmi april. Godina 2011. Dan Roma. U organizaciji mojih prijatelja i saradnika iz SKC Novi Sad, upriliceno je druzenje sa najmladjim Romima na teritoriji Novog Sada. Okvirni koncept je bio da animiram, zajedno sa mojom letecom gitarom, nase drugare, zajedno pevamo decije pesme, lepo se zabavimo i oteramo brige bar na jedan dan. Upravo tog dana, Manu Chao, je u okviru turneje u La Ventura, imao koncert u Novom Sadu. Organizatori su mu spomenuli dogadjaj u SKC Fabrici i na prijatno iznenadjenje svih, Manu je licno pozeleo da poseti i pozdravi nase male drugare. Na opste odusevljenje, zajedno smo otpevali par pesama, a između ostalog i “La Vida es una Tombola”. Spontano,kako inace najlepse stvari u zvotu i nastaju, otpevao sam moj slobodan prevod te pesme, samo jednu strofu, refren, i njemu je sve to izgledalo jako simpaticno. Neocekivano, svidela mu se atmosfera, izvođenje, energija, sama ideja rada sa malim drugarima i vrlo iskrena reakcija svih prisutnih. Druženje sa ekipom Manu Chao je trajalo tokom čitavog dana, gde je njegov tim predložio da se na kraju pojavim i na koncertu, da ponovimo izvođenje Tombole iz Fabrike! I eto uvoda u priču i saradnju sa Manu Chaom. Raymenili smo kontakte, palo je kreativno prepoznavanje i ideja je dobila krila. Moja verzija pesme “Zivot je Tombola” je realizovana uz potpuno odobrenje i autorizaciju Manua kao autora, njegove izdavačke kuce i menadžmenta. Izrazio je želju da čuje pesmu, a kad je dobio finalni snimak koji je realizovan u saradnji sa producentom Đanijem Pervanom, jako mu se dopalo kako zvuči i dodao komentar - “Artistic OK.super OK.go straight!” - što je naravno bio dobar vetar u leđa da nastavimo sa realizacijom cele priče.

Dakle, pred vama je novo izdanje, solo EP album Branimira Rosića, pod nazivom “Život je Tombola”! Album je sniman je u studiju producenta Đanija Pervana, koji je publici poznat i kao bubnjar i producent benda Letu Štuke, i takođe po saradnji sa Darkom Rundekom. Sniman je u Sarajevu, tokom jula 2012. godine. Na njemu se nalaze pet novih, zrelijih i vrlo melodičnih pesama mladog kantautora. Pesme: “Cvet iz Tame”,”Viva La Provance”, “Ako Želis”, “Zadnja prilika” i naravno singl ”Život je Tombola” nude vam pola sata uživanja u Rock'n'Rollu, slikama i emocijama uhvaćenim u životu oko nas, životu u nama. Onim stvarima koje cuvamo u sebi, načinom na koji reagujemo i kako bismo voleli da reagujemo na sve ono što nam ovo vreme pruža.

 

Branimir Rosić – vokal, gitara, bas gitara
Đani Pervan – bubnjevi, perkusije, prateci vokal
Dušan Vranić – harmonika
Miks i mastering – Đani Pervan

Ovo izdanje jeste jedno originalno i sveže muzičko delo na našim prostorima. Pred nama je puno izazova, jer život jeste igra, život na neki način jeste tombola. U iščekivanju albuma, zaigrajmo tombolu zajedno uz ovaj istoimeni singl. Verujemo da ćete uživati i prepoznati se u nekoj noti ili reči, mi vam iskreno preporučujemo!

 

 

 

 

Share